Yetki belgeleri her zaman en çok üzerinde durulan konulardan birisi olmuştur. Taşımacılık sektörü çalışanları ya da halk arasındaki adlarıyla nakliyeciler yetki belgesinin öneminin farkında olmuşlardır. Bundan dolayı da hangi yol çeşidinde hangi taşıdı kullanıyorlarsa ona göre belge almak zorundadırlar. Bu yazımızda da L1 belgesi ile L2 belgesi arasındaki farkı ve L1 belgesinin kiralanması özellikleri üzerinde duracağız. Umarız yazımız sizin için faydalı ve açıklayıcı olur. Hazırsanız başlayalım.
L1 BELGESİ VE K1 BELGESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
Yetki belgeleri konusu çok detaylı ve hassas bir konudur. Hemen basit bir mantık yaptığımızda yetki belgelerini ehliyet belgelerine benzetebiliriz. Otomobil ehliyeti ile kamyon ehliyeti nasıl farklı ise yetki belgesinde de aynı durum var gibi değerlendirebiliriz. Yurt içi ve yurt dışı iş yapanlar, kullanılan araçlar gibi seçenekler yetki belgelerinin farklı olmalarında büyük etkenler olarak göze çarpmaktadır. Yetki belgeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın talep edenlere karşıladıkları şartlar dahilinde verilir. 30’dan fazla yetki belgesinin olması durumun ne kadar ayrıntılı olduğunu gözler önüne sermektedir.
Yazımızın ana teması olan L1 belgesi ile ilgili konuşmadan önce L belgesinin ne olduğunu bilmek gerekir. L belgesi kendi içinde L1 ve L2 olarak kendi içinde iki kısma ayrılır. L belgesi sadece ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir. Belgeyi bireysel olarak ya da kurumsal olarak alabilirsiniz. L1 belgesi alırsanız ticari lojistik işletmeciliğini sadece yurt içinde yapabilirsiniz. L2 belgesi aldığınızda hem yurtiçi hem yurt dışında lojistik işletmeciliği yapabilirsiniz.
Yetki belgeleri ciddi bir husus olarak gözümüze çarpar. Yetki belgeleri verilmesindeki ana amaç nakliyatçılık gibi hassas ve önemli bir işin sadece cidden yapabilecek kişiler tarafından yapılmasını sağlamak ve yasadışı nakliyatçılığın önüne geçmektir. Bu bağlamda L1 belgesinin bir belge ile ilişkisini konuşmak gerekir.
K1 belgesi adlı bir belge vardır. Bu belge ticari amaçla yurt içi eşya taşımacılığı yapacak bireysel ya da kurumsal yapılara verilir. Bu belgeyi almak kolay bir belge olmadığı için nakliyatçılarımız alternatif yollara yönelir. Kiralanamayan, yetkisi belge sahibinden bir başkasına verilemeyen K1 belgesi yerine başka bir belge kullanılabilir. Bu belgenin adı L1 belgesi olarak bilinir. L1 belgesi kiraladığınız taktirde K1 belgesi almanıza hiç gerek kalmaz. Aynı ihtiyacı karşılayan bir belge olduğundan dolayı L1 belgesinin sıkça tercih edildiği ortadadır.
BELGE KİRALAYIP RAHATLAYABİLİRSİNİZ
Alınması zor olan bir belge yerine maddi olarak nakliyatçılarımızı rahatlatan ikinci bir seçeneği yapmalarını tavsiye ederiz. Yasal olarak her hangi bir ters durum olmayan belge kiralama olayı ile ilgili sizleri ilgilendiren en önemli olan güvenebileceğiniz bir firma bulup onunla sizi mağdur etmeyecek şartlarda anlaşmanızdır. Sizin belgeye muhtaç olduğunuz ortadayken sizin bu durumunuzdan yararlanılmasını kimse istemez diye düşünüyoruz.
Siz değerli taşımacılık sektörü mensuplarımızın eğer K1 belgesi alamıyorsa elinde kalan tek seçenek L1 belgesini kiralamaktır. L1 belgesini lojistik firmalarından temin edebilirsiniz. Kendinizden taviz vermeden belge alın. Belgeyi alalımda gerisi mühim değil gibi bir düşünceye kapılmak sizlere olumsuzluk katar.
Bu durumda sizlere en güvenebileceğiniz firma olarak kendimizden bahsetmek istiyoruz. Biz Rakip Lojistik ailesi olarak K1 belgesi yerine geçen L1 belgesini sizlere en uygun fiyatlarla kiralamak için hazırız. Uygun fiyatlarla ödeme seçenekleri, uzaktan ödeme imkanı gibi seçeneklerle sizinle birlikteyiz. Uzman ekibi ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile daha fazla arayışta olmanıza gerek yok diyoruz. 81 ilden referans imkanımız mevcuttur. Daha fazla aramayın. L1 belgesi kiralamak için hemen bizi arayın.